English Italian Hrvatski

 

Kako doći na Hvar?

 

Evo nekoliko korisnih savjeta o putovanju na otok Hvar u Hrvatskoj. Najlakši put do Hvara ovisi o tome čime putujete i smjeru dolaska.
Ako putujete autom, autobusom ili vlakom, svakako trebate doći u Split  ili Drvenik  u srednjoj Dalmaciji, odakle možete nastaviti trajektom. Trajekti plove iz Splita za Stari Grad (prevozi automobile), za Jelsu (katamaran), i za grad Hvar (katamaran).

Iz mjesta Drvenik (južno od Makarske  trajekt koji prevozi auta plovi za Sućuraj na otoku Hvaru.
Trajektne linije Split - Stari Grad (Hvar) i Drvenik - Sućuraj (Hvar) plove svakodnevno, kao i katamarani (hidrogliseri) na liniji Split - Jelsa i Split - Hvar.
Postoje i sezonske internacionalne linije iz Italije; Ancona - Hvar i Pescara - Hvar, kao i dužobalna linija od Rijeke do Dubrovnika koja staje u Hvaru.
Više informacija o redu plovidbe i trajektima pogledajte u sekciji " Trajekti za Hvar "

Ako putujete avionom, najbliži internacionalni aerodromi su Splitski, Dubrovački i Brački aerodromi, odakle možete autobusom, taksijem, ili rent a carom nastaviti put do trajektnog pristaništa u Splitu ili Drveniku.

Bez obzira kako došli, nesumnjivo ćete iskusiti putovanje morem do otoka. Kad vidite otok Hvar i počnete uživati u njegovim ljepotama. znat ćete da se putovanje isplatilo.

 


View Apartmani Grgo in a larger map